Biografie

 

Het zijn artiesten als Steffen Morrison die het oude soulgeluid weer tot leven brengen en er een nieuwe, opwindende eigen draai aan geven. Met zijn grote overtuiging en zijn passie voor het genre is hij in staat echt iedereen te verrassen en op sleeptouw te nemen.

Steffen groeit op met de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Zijn muzikale bagage kent een bonte mix van invloeden waar hij zijn eigen ingrediënten aan heeft toegevoegd. Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte  liefhebbers; hij appelleert door zijn verschijning en zijn muziek aan een heel breed publiek. 

In september 2016 verscheen zijn EP Just Another Man met daarop onder meer de succesvolle single Do It All Again. Deze EP nam Steffen op in nauwe samenwerking met de befaamde songwriter en producer Tjeerd Oosterhuis en werd gepresenteerd in een bomvol Paradiso. Later in het jaar waren er succesvolle optredens tijdens onder meer de Uitmarkt in Amsterdam. Ook was Steffen meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door en speelde bij diverse radiostations, waaronder Radio 2 en 3FM.

In januari 2017 verscheen de zeer aanstekelijke single All For You, die Steffen wederom opnamen met Tjeerd Oosterhuis. Kort na deze release zette Morrison met zijn eigen ‘The Band Of Brothers’ een overtuigende show neer op Noorderslag in de Soul & Jazz zaal van de Oosterpoort.

Daarnaast vervulde Steffen vanaf het najaar 2016 tot en met eind februari de hoofdrol als zanger van bekende STAX klassiekers in het theaterstuk I’m A Soulman, dat is gebaseerd op het opmerkelijke verhaal van het legendarische platenlabel STAX. De voorstelling krijgt in het najaar van 2017 een reprise.


Deze zomer is Steffen Morrison met zijn Band of brothers te zien op vele festivals door het hele land.

 

Highlights: 

-De single "Old enough to know better" is Topsong op Radio 2 en vijfsterrentrack bij "Ekdom in de ochend" 

-Steffen word uitgeroepen tot "De nieuwe naam" van Radio 2

-Edison Jazz/World Nominatie Soul & Beyond voor de EP ‘Just Another Man’ 

-Noorderslag 2017 show

-Meerdere malen te gast bij radio en tv shows als DWDD, 3FM, Radio 2, Koffietijd

 

-In 2017 maar liefst ca 30 festivalshows gespeeld in o.a. Openluchttheater Caprera, Manana Manana en Haarlem Jazz & More

 

-Gastoptredens bij onder meer: Sven Hammond, Michelle David & The Gospel Sessions, Bakermat

 

-EP ‘Just Another Man’ Radio 1 album van de week

 

-Support shows voor onder meer: Gregory Porter, Joss Stone, Maceo Parker en Raphael Saadiq

 

-Hoofdrol in de voorstelling I’m A Soulman (najaar 2017 reprise)